Janella  Purcell

Bastilla z jagnięciną, oliwkami i orzeszkami piniowymi


Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 2 (odc.22)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Zapiekanki
kuchnia świata: Kuchnia marokańska

Bastilla z jagnięciną, oliwkami i orzeszkami piniowymi
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

400 g mielonej jagnięciny

2 ząbki czosnku

1 cebula

2 łyżeczki sumaku

2 łyżeczki kolendry

2 łyżeczki kminu

łyżeczka wędzonej papryki

sól

pieprz

200 ml białego wina

2 liście laurowe

2 gałązki tymianku

pomidory

bulion jagnięcy

75 g czarnych oliwek bez pestek

kolendra

orzeszki piniowe

12 arkuszy ciasta filo

100 g stopionego masła

200 ml odcedzonego jogurtu

30 ml oliwy

 

 

Przygotowanie:


Mięso podsmażyć na oliwie. Dodać cebulę i czosnek. Smażyć przez 3-4 minuty. Dodać przyprawy. Podsmażyć przez kilka minut. Wlać wino. Dołożyć liście laurow

powrót

Podobne przepisy

Zapiekanka z boćwiny, rodzynek i orzeszków piniowych
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 47)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zapiekanki
Zapiekany omlet z brokułami
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zapiekanki
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Zapiekanka z mieszanki kasz i grzybów
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 4 (odc. 14)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zapiekanki
Zapiekanka rybna pachnąca dymem z serem ricotta
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Zapiekanki
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Tian z warzyw prowansalskich
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zapiekanki
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Babka ziemniaczana z sosem kaparowym
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 6 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zapiekanki, Babki i babeczki
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

#wwwanda

08.06.2011 22:04


wiocha

CYTUJ

kminu czy raczej kuminu, bo kumin sie z tego co wiem dodaje a to jednak robi duzą różnice

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.