Janella  Purcell

Bastilla z jagnięciną, oliwkami i orzeszkami piniowymi


Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 2 (odc.22)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Zapiekanki
kuchnia świata: Kuchnia marokańska

Bastilla z jagnięciną, oliwkami i orzeszkami piniowymi
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

400 g mielonej jagnięciny

2 ząbki czosnku

1 cebula

2 łyżeczki sumaku

2 łyżeczki kolendry

2 łyżeczki kminu

łyżeczka wędzonej papryki

sól

pieprz

200 ml białego wina

2 liście laurowe

2 gałązki tymianku

pomidory

bulion jagnięcy

75 g czarnych oliwek bez pestek

kolendra

orzeszki piniowe

12 arkuszy ciasta filo

100 g stopionego masła

200 ml odcedzonego jogurtu

30 ml oliwy

 

 

Przygotowanie:


Mięso podsmażyć na oliwie. Dodać cebulę i czosnek. Smażyć przez 3-4 minuty. Dodać przyprawy. Podsmażyć przez kilka minut. Wlać wino. Dołożyć liście laurow

powrót

skomentuj przepis

#wwwanda

08.06.2011 22:04


wiocha

CYTUJ

kminu czy raczej kuminu, bo kumin sie z tego co wiem dodaje a to jednak robi duzą różnice

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.