David Gaboriaud

Barwena grillowana z rozmarynem i duszone papryki z ziemniakami


Przepis z programu David w Europie 2 (odc. 15)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia hiszpańska

odsłon: 1108

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

4 małe barweny oczyszczone i wypatroszone

4 gałązki rozmarynu

½ czerwonej papryki pokrojonej w kostkę

½ żółtej papryki pokrojonej w kostkę

½ zielonej papryki pokrojonej w kostkę

2 surowe i obrane ziemniaki pokrojone w kostkę

½ cebuli pokrojonej w kostkę

1 pomidor pokrojony w kostkę

½ szklanki białego wytrawnego wina

sól

biały pieprz

oliwa z oliwek

 

Przygotowanie:

Podsmaż ziemniaki na oliwie, aż będą złociste i miękkie, dopraw solą i odstaw.
Na tej samej patelni zeszklij cebulę i podsmaż paprykę, aż będzie miękka, dodaj pomidora, dopraw solą i wlej białe wino. Całość duś przez kilka minut. Odstaw.
Ponacinaj każdą rybkę, dopraw solą i pieprzem. Nabij rybki na gałązki rozmarynu jak szaszłyki. Podsmaż rybki kilka minut z obu stron na patelni grillowej, odstaw.
Podaj wszystko razem.

powrót

Podobne przepisy

Tajskie placuszki rybne delii
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na lato (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia tajska
Pieczona ryba z tapenadą z suszonych pomidorów
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.4)
trudność: trudne
rodzaj dania: Dania z ryb
Śledź XXI wieku
Wojciech Modest  Amaro
Przepis z programu Kuchnia polska XXI wieku (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Potrawy wigilijne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Dorsz z salsą brokułową
Andrzej Polan
Przepis z programu Polska ze smakiem 6
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.