David Gaboriaud

Barwena grillowana z rozmarynem i duszone papryki z ziemniakami


Przepis z programu David w Europie 2 (odc. 15)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia hiszpańska

odsłon: 947

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

4 małe barweny oczyszczone i wypatroszone

4 gałązki rozmarynu

½ czerwonej papryki pokrojonej w kostkę

½ żółtej papryki pokrojonej w kostkę

½ zielonej papryki pokrojonej w kostkę

2 surowe i obrane ziemniaki pokrojone w kostkę

½ cebuli pokrojonej w kostkę

1 pomidor pokrojony w kostkę

½ szklanki białego wytrawnego wina

sól

biały pieprz

oliwa z oliwek

 

Przygotowanie:

Podsmaż ziemniaki na oliwie, aż będą złociste i miękkie, dopraw solą i odstaw.
Na tej samej patelni zeszklij cebulę i podsmaż paprykę, aż będzie miękka, dodaj pomidora, dopraw solą i wlej białe wino. Całość duś przez kilka minut. Odstaw.
Ponacinaj każdą rybkę, dopraw solą i pieprzem. Nabij rybki na gałązki rozmarynu jak szaszłyki. Podsmaż rybki kilka minut z obu stron na patelni grillowej, odstaw.
Podaj wszystko razem.

powrót

Podobne przepisy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.