Janella  Purcell

Barszcz


Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 2 (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

Barszcz
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

4 filiżanki bulionu warzywnego albo z kurczaka

1 drobno posiekana czerwona cebula

posiekany ząbek czosnku

filiżanka obranej

pokrojonej dyni

4 średnie obrane

pokrojone buraki

łyżeczka gałki muszkatołowej

2 łyżeczki octu umeboshi albo winnego

czarny pieprz

filiżanka albo pół filiżanki jogurtu naturalnego

koperek

 

 

Przygotowanie:


Zagotować bulion. Dodać cebulę, czosnek, dynię i buraki. Zakryć do połowy. Gotować na wolnym ogniu, aż warzywa zmiękną. Zmiksować zupę dodając gałkę muszkatołową, ocet i pieprz. Przyprawić do smaku. Podawać z łyżką jogurtu i koperkiem.

powrót

Podobne przepisy

Bulion drobiowy z bazylią tajską
Roger Mooking
Przepis z programu Nuta egzotyki na co dzień (odc. 5)
trudność: trudne
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia tajska
Zupa kominkowa
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia polska
Zupa z topinamburem, ziemniakami i grzankami z serem
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Zupa ogórkowa ze szczawiem
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak rodzinnie (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Harira wegetariańska
Antony Worrall Thompson
Przepis z programu Antony w Maroku (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zupy
kuchnia świata: Kuchnia marokańska
Zupa rybna z makaronem sojowym na sposób tajski
  Vienio
Przepis z programu Ślinotok (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Zupy
kuchnia świata: Kuchnia tajska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.