Janella  Purcell

Barszcz


Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 2 (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

Barszcz
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

4 filiżanki bulionu warzywnego albo z kurczaka

1 drobno posiekana czerwona cebula

posiekany ząbek czosnku

filiżanka obranej

pokrojonej dyni

4 średnie obrane

pokrojone buraki

łyżeczka gałki muszkatołowej

2 łyżeczki octu umeboshi albo winnego

czarny pieprz

filiżanka albo pół filiżanki jogurtu naturalnego

koperek

 

 

Przygotowanie:


Zagotować bulion. Dodać cebulę, czosnek, dynię i buraki. Zakryć do połowy. Gotować na wolnym ogniu, aż warzywa zmiękną. Zmiksować zupę dodając gałkę muszkatołową, ocet i pieprz. Przyprawić do smaku. Podawać z łyżką jogurtu i koperkiem.

powrót

Podobne przepisy

Bulion z pulpetami
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Zupa tortillowa
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska
Krem z zielonego groszku z miętową pianką
Adam Chrząstowski
Przepis z programu Adam po pracy 2 (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Chowder z łososiem i kukurydzą
Kim McCosker
Przepis z programu 4 składniki (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej
Zupa vâche qui rit
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.