Barramundi z wietnamską sałatką

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 45)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska

Barramundi z wietnamską sałatką
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

2 filety z barramundi

1 łyżeczka soli

1 łyżka oliwy

 

Sos:

ćwierć filiżanki sosy rybnego

pół filiżanki wody

1 łyżka cukru kokosowego

sok z 2 limetek

1 posiekane chili

1 posiekany ząbek czosnku

 

Sałatka:

2 łyżki sezamu

1 mała, poszatkowana kapusta pekińska

1 starta marchewka

1 posiekana czerwona cebula

1 filiżanka kiełków fasoli

1 filiżanka poszatkowanej papai albo mango

1 filiżanka liści mięty wietnamskiej

Przygotowanie:

Składniki sosu zmiksować.
Składniki sałatki wymieszać w dużej misce. Polać sosem.
Rybę osolić i smażyć na rozgrzanej oliwie przez minutę z każdej strony. Tłuszcz odsączyć papierowym ręcznikiem.
Podawać z sałatką.

powrót

Podobne przepisy

Halibut ze zrumienionym masłem
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Grzanki z sardelami i pomidorami
Przepis z programu
trudność: brak
rodzaj dania: Dania z ryb, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Ryba rashad
Przepis z programu Floyd w Indiach Goa (odc.2)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Ryba po balijsku
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 51)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia indonezyjska
Dorada bellavista
Przepis z programu
trudność: trudne
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.