Barramundi z miso i imbirem

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb

Barramundi z miso i imbirem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0
Składniki:

2-kilogramowa, cała barramundi

pół filiżanki pasty miso

1 łyżka posiekanego imbiru

pół łyżki octu

1 łyżeczka przyprawy pięć smaków

2 łyżeczki oleju sezamowego

pół pęczka kolendry

2 limetki

papier, folia aluminiowa albo liść bananowca do pieczenia



Przygotowanie:

W miseczce połączyć pastę miso, imbir, ocet, przyprawę i olej.

Rybę nadziać kolendrą i jedną, pokrojoną limetką. Z zewnątrz natrzeć przygotowaną pastą. Owinąć papierem, folią albo liściem bananowca tworząc szczelny pakunek. Umieścić na grillu i grillować 5 minut z każdej strony.

Przed podaniem skropić sokiem z limetki.

powrót

Podobne przepisy

Ryba po grecku
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Potrawy wigilijne, Potrawy na Boże Narodzenie
kuchnia świata: Kuchnia polska
Paczuszki rybne
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia tajska
Czerwony lucjan z trawą cytrynową
Roger Mooking
Przepis z programu Nuta egzotyki na co dzień (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
Grzanki z sardelami i pomidorami
Przepis z programu
trudność: brak
rodzaj dania: Dania z ryb, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Okoń morski pieczony w soli
Adam Chrząstowski
Przepis z programu Adam w sieci: patenty i triki (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
Łosoś w kaszce kuskus
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na lato (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.