Janella  Purcell

Barramundi z mango


Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? (odc.12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb

Barramundi z mango
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0


Ryba

2 kawałki ryby

ćwierć filiżanki mąki orkiszowej

sól



Salsa

pokrojony miąższ dwóch mango

2 łyżki soku z limetki

garść posiekanej natki kolendry

średnie posiekane chili

pół posiekanej czerwonej cebuli

łyżka oliwy z oliwek

łyżeczka soli

łyżeczka białego pieprzu



Makaron

pół paczki makaronu z fasoli

szczypta arame

skórka z połowy pomarańczy

sok z połowy pomarańczy

łyżeczka białego pieprzu



Przygotowanie

Delikatnie mieszamy wszystkie składniki.



Makaron

Gotujemy go al dente. Odcedzamy i studzimy. Arame zalewamy wodą. Mieszamy wszystkie składniki.



Ryba

Filety panierujemy w mące. Smażymy z obu stron na złoty kolor na oliwie. Przyprawiamy. Podsmażamy około minuty z każdej strony. Na talerzu układamy makaron. Na nim kładziemy rybę. Przybieramy salsą i listkami kolendry.







powrót

Podobne przepisy

Zupa rybna na sandaczu
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak - z miłości do lokalności (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Zupy
kuchnia świata: Kuchnia polska
Łosoś w cytrynowym syropie z sałatką ze szpinaku
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak rodzinnie (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
Łupacz z południowych Indii i chow der kukurydziany
Przepis z programu W świecie przypraw Anjum (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Pstrąg w migdałach
Dave  Myers
Przepis z programu Kudłacze na motorach - wokół Bałtyku (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
Łososiowe rillettes
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Pstrągi z szynką i orzechami laskowymi
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.19)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.