Barfi

Przepis z programu Kulinarne safari (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia indyjska

Barfi
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

250 g wiórków kokosowych

395 g skondensowanego mleka

10 ziaren kardamonu

garść orzeszków pistacjowych

 

 

Przygotowanie:


Wsypujemy do miski 200 g wiórków kokosowych. Dolewamy 375 g skondensowanego mleka. Wsypujemy utarty kardamon. Na koniec garść utartych orzeszków pistacjowych. Chłodzimy około pół godziny. Wykładamy mieszankę na patelnię i podgrzewamy ją 10 minut na słabym ogniu, ciągle mieszając. Zwilżonymi dłońmi formujemy kuleczki i obtaczamy je w wiórkach kokosowych.

powrót

Podobne przepisy

Owocowe „jedz i pij”
Przepis z programu
trudność: brak
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Pomarańcze w karmelu
Antony Worrall Thompson
Przepis z programu Antony w Maroku (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia marokańska
Truskawkowe tiramisu
Marieta  Marecka
Przepis z programu 365 obiadów Mariety Mareckiej 3 (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Francuskie tosty z salsą truskawkową
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.22)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa, Kuchnia francuska
Naleśniki a la Gundel
Jan i Jakub   Kuroniowie
Przepis z programu Kuroniowie rozgryzają (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Flan karmelowy
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań 2 (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia hiszpańska

skomentuj przepis

kacprus07

postów: 1

11.11.2011 19:57

CYTUJ

Maaaaaaaaaa napisał(a) 26.08.2011 21:54:
boskie!!!!! rewelacja, bardzo polecam :)
a ajakie to ma być mleko słodzone czy nie

#Maaaaaaaaaa

26.08.2011 21:54


Nieporet

CYTUJ

boskie!!!!! rewelacja, bardzo polecam :)

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.