Barfi

Przepis z programu Kulinarne safari (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia indyjska

Barfi
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

250 g wiórków kokosowych

395 g skondensowanego mleka

10 ziaren kardamonu

garść orzeszków pistacjowych

 

 

Przygotowanie:


Wsypujemy do miski 200 g wiórków kokosowych. Dolewamy 375 g skondensowanego mleka. Wsypujemy utarty kardamon. Na koniec garść utartych orzeszków pistacjowych. Chłodzimy około pół godziny. Wykładamy mieszankę na patelnię i podgrzewamy ją 10 minut na słabym ogniu, ciągle mieszając. Zwilżonymi dłońmi formujemy kuleczki i obtaczamy je w wiórkach kokosowych.

powrót

Podobne przepisy

Naleśniki z jabłkami
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Deser z tapioki z musem z jagód
Marieta  Marecka
Przepis z programu 365 obiadów Mariety Mareckiej 4 (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia afrykańska
Owoce pod sabayon
Marieta  Marecka
Przepis z programu 365 obiadów Mariety Mareckiej (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Mus z winogron
Malka Kafka
Przepis z programu Koszer macher (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia koszerna
Fuzja smaków
Bożena Sikoń
Przepis z programu Łakocie Bożeny Sikoń (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

skomentuj przepis

kacprus07

postów: 1

11.11.2011 19:57

CYTUJ

Maaaaaaaaaa napisał(a) 26.08.2011 21:54:
boskie!!!!! rewelacja, bardzo polecam :)
a ajakie to ma być mleko słodzone czy nie

#Maaaaaaaaaa

26.08.2011 21:54


Nieporet

CYTUJ

boskie!!!!! rewelacja, bardzo polecam :)

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.