Banany w cieście

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 55)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne

Banany w cieście
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

2 przekrojone na pół banany

olej do smażenia

patyczki do szaszłyków

 

Ciasto:

półtorej filiżanki mąki ze środkiem spulchniającym

pół filiżanki skrobi kukurydzianej

2 jajka

1 filiżanka mleka

ćwierć filiżanki cukru

Przygotowanie:

W dużej misce wymieszać składniki ciasta.
Banany nabić wzdłuż na szpadki do szaszłyków. Zanurzyć w cieście i usmażyć w głębokim tłuszczu rozgrzanym do 180°C.

powrót

Podobne przepisy

Hiyayakko – tofu w przybraniu
Przepis z programu Na tropie nowych smaków: Japonia (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia japońska
Paneer
Przepis z programu W świecie przypraw Anjum (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Marokańska pasta z migdałów i miodu
Antony Worrall Thompson
Przepis z programu Antony w Maroku (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia marokańska
Kaczka po kanadyjsku z jabłkami i syropem klonowym
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 57)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne, Dania z kaczki
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej
Hałwa z semoliny
Przepis z programu W świecie przypraw Anjum (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia indyjska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.