Donna Dooher

Banany duszone w syropie klonowym:


Przepis z programu Kurs gotowania Donny Dooher (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

Banany duszone w syropie klonowym:
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 ½ szklanki (375 ml) soku pomarańczowego

¼ szklanki (60 ml) soku cytrynowego

¼ szklanki (60 ml) syropu klonowego

2 łyżki stołowe (30 ml) brązowego cukru

¼ szklanki (60 ml) niesolonego masła

2 duże

pokrojone w plasterki banany

 

 

Przygotowanie:


Sok pomarańczowy i cytrynowy gotować 15 min. na dużym ogniu. Zmniejszyć płomień na średni, dodać syrop oraz cukier i mieszać, aż cukier się rozpuści. Zestawić z ognia, dodać masło i wymieszać.
Lekko przestudzić i dodać plasterki bananów. Już nie gotować.

powrót

Podobne przepisy

Czekoladowe kuleczki z kardamonem
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU bez cukru (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Desery
Wytrawny deser z tofu
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU bez cukru (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Desery
Owocowe przystawki
Anna Olson
Przepis z programu Anna Olson: Sezon na świeżość (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Desery
Banany w cieście
Przepis z programu Kuchenna jazda (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia tajska, Kuchnia wietnamska
Czekoladowe semifreddo z miętą
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.