Ainsley Harriot

Banana split


Przepis z programu Ekspres Ainsleya dla smakoszy (odc.3)
trudność: brak
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej

Banana split
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

banany

1 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady

3-4 łyżki brązowego cukru

kilka łyżek syropu z trzciny cukrowej

250 ml słodkiej śmietanki

łyżka masła

 

 

Przygotowanie:


Czekoladę połamaną na kawałki, cukier, śmietankę, syrop i masło podgrzewać w rondelku na małym gazie, mieszając od czasu do czasu, aż czekolada się rozpuści. Obrać banany, przekroić wzdłuż. Na talerzyku ułożyć połówki banana, umieścić między nimi kilka kulek lodów, całość polać sosem czekoladowym, posypać pokruszonymi orzeszkami ziemnymi.

powrót

Podobne przepisy

Pudding
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia brytyjska
Kutia
Iwona  Zasuwa
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Desery, Dania wegańskie
Mrożony suflet z białej czekolady z rabarbarem
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko Biała czekolada (odc.13)
trudność: brak
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Galaretka jogurtowo-cynamonowa
Przepis z programu Dietosfera (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Dania dietetyczne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa, Kuchnia dietetyczna
Baklava z patelni z syropem różanym
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 5 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia bałkańska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.