Agnieszka Kręglicka

Banan z patelni


Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.25)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

Banan z patelni
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

1 banan

2 łyżki masła

szczypta cynamonu

2 łyżki brązowego cukru

1/2 pomarańczy

1 łyżka płatków migdałów

rum

 

Przygotowanie:

Pomarańcze obrać ścinając całkowicie pomarańczową i białą skórkę. Przygotować filety z pomarańczy (spomiędzy błonek wyciąć cząstki pomarańczy), wycisnąć sok z pozostałej części. Na patelni rozgrzać masło, dodać migdały, cukier i cynamon oraz przekrojonego wzdłuż banana bez skórki. Zrumienić, obrócić ostrożnie na drugą stronę. Po chwili dodać pomarańcze i wlać sok. Zagotować, aż sos będzie lepiący. Wlać rum i podpalić. Podawać na patelni.

powrót

Podobne przepisy

Pieczone jabłka w imbirowej sukni
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.8)
trudność: trudne
rodzaj dania: Desery
Naleśniki z jabłkami
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Gruszki w verjuice
Annabel  Langbein
Przepis z programu Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

skomentuj przepis

Grzelak

postów: 6

30.10.2015 14:31

CYTUJ

wow, takie proste danie, a to super opcja deserowa.

Kristina

postów: 4

11.04.2011 17:54

CYTUJ

pyszne

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.