Balsamiczna kopuła z pieczonych oberżyn i pomidorów

Przepis z programu Australijskie Boże Narodzenie (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie

Balsamiczna kopuła z pieczonych oberżyn i pomidorów
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

4 kg podłużnych pomidorów

2 kg czerwonej cebuli

3 średniej wielkości bakłażany

20 listków bazylii

własnej roboty oliwa ziołowa (do oliwy dorzuć świeży majeranek i tymianek

czosnek oraz sól morską Maldon)

¼ filiżanki octu balsamicznego

cukier

sól

1 łyżka posiekanego tymianku

 

 

Przygotowanie:


Dzień 1
Blachę wysmaruj oliwą. Pomidory rozkrój na połówki. Ułóż na blasze rozcięciem do góry. Posmaruj oliwą. Piecz pomidory w średnio rozgrzanym piekarniku około 8 godzin. Warto pozostawić uchylone drzwiczki, zablokowane łyżką.

powrót

Podobne przepisy

Bakłażany smażone
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 4 (odc. 16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przetwory
Pieczony kalafior
Emeril Lagasse
Przepis z programu Esencja smaku Emerila (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej
Grzybowe ravioli
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Gulasz warzywny
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 2 (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Dania dietetyczne
Szaszłyki z wędzonym serem
Jola Słoma
Przepis z programu Słoneczne ATELIER SMAKU (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.