Balsamiczna kopuła z pieczonych oberżyn i pomidorów

Przepis z programu Australijskie Boże Narodzenie (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie

Balsamiczna kopuła z pieczonych oberżyn i pomidorów
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

4 kg podłużnych pomidorów

2 kg czerwonej cebuli

3 średniej wielkości bakłażany

20 listków bazylii

własnej roboty oliwa ziołowa (do oliwy dorzuć świeży majeranek i tymianek

czosnek oraz sól morską Maldon)

¼ filiżanki octu balsamicznego

cukier

sól

1 łyżka posiekanego tymianku

 

 

Przygotowanie:


Dzień 1
Blachę wysmaruj oliwą. Pomidory rozkrój na połówki. Ułóż na blasze rozcięciem do góry. Posmaruj oliwą. Piecz pomidory w średnio rozgrzanym piekarniku około 8 godzin. Warto pozostawić uchylone drzwiczki, zablokowane łyżką.

powrót

Podobne przepisy

Gołąbki w liściach chrzanu
Jola Słoma
Przepis z programu Jesienne ATELIER SMAKU (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Gołąbki
Spaghetti z sosem z suszonych pomidorów
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU na Sycylii (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Carpaccio z buraków
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Maryla al dente (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Dania na karnawał i imprezę
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Placki marchewkowe z musem chrzanowym z awokado
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Dania dietetyczne
Tarta szparagowa
James  Martin
Przepis z programu Przysmaki Jamesa Martina (odc.13)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.