Bakłażany z cebulą smażone na głębokim oleju

Przepis z programu Nancy Lam Bananowe bakłażany (odc. 2)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia tajska

Bakłażany z cebulą smażone na głębokim oleju
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

miniaturowe bakłażany

czerwona cebula

120-140 gramów mąki z dodatkiem proszku do pieczenia

łyżeczka soli

woda

 

 

Przygotowanie:


Bakłażany kilkakrotnie przeciąć wzdłuż, zachowując przy tym ostrożność, żeby żadna z cząstek nie odpadła. Wrzucić je wody, żeby nie zmieniły koloru. Do mąki wrzucić pokrojona na cienkie plasterki cebulę, posolić, dolać wodę (mniej lub więcej, w zależności od tego, czy ciasto ma być gęste, czy rzadkie) i dokładnie wymieszać, żeby w cieście nie było grudek. Ciasto odstawić n

powrót

Podobne przepisy

Warzywa w sosie sezamowym
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU na parze (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Bigos z pomarańczą
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Potrawy wigilijne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Sałatka z cytrusową nutą
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU na Sycylii (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Makaron z sosem paprykowym
Przepis z programu
trudność: brak
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.