Bakłażany z cebulą smażone na głębokim oleju

Przepis z programu Nancy Lam Bananowe bakłażany (odc. 2)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia tajska

Bakłażany z cebulą smażone na głębokim oleju
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

miniaturowe bakłażany

czerwona cebula

120-140 gramów mąki z dodatkiem proszku do pieczenia

łyżeczka soli

woda

 

 

Przygotowanie:


Bakłażany kilkakrotnie przeciąć wzdłuż, zachowując przy tym ostrożność, żeby żadna z cząstek nie odpadła. Wrzucić je wody, żeby nie zmieniły koloru. Do mąki wrzucić pokrojona na cienkie plasterki cebulę, posolić, dolać wodę (mniej lub więcej, w zależności od tego, czy ciasto ma być gęste, czy rzadkie) i dokładnie wymieszać, żeby w cieście nie było grudek. Ciasto odstawić n

powrót

Podobne przepisy

Gołąbki z podbiału
Łukasz Łuczaj
Przepis z programu Dziki obiad Łukasza Łuczaja (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski, Gołąbki
Carpaccio z buraków, oscypka i jeżyn
  Vienio
Przepis z programu Ślinotok (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
Warzywne ragoût
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Pomidory smażone z mozzarellą
Piotr Przykaza
Przepis z programu Jak Piotr przykazał (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.