Bakłażan i cukinia z pesto

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 37)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Bakłażan i cukinia z pesto
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

duży bakłażan pokrojony wzdłuż na 8 pasków

2 pokrojone wzdłuż cukinie

pół filiżanki ziaren słonecznika

filiżanka bazylii

ząbek czosnku

ćwierć filiżanki oliwy

sól i pieprz

duża mozzarella albo bocconcini

ewentualnie 8 anchois

Przygotowanie:

Plastry bakłażana i cukinii upiec na grillu.
Ziarna słonecznika, bazylię, czosnek zmiksować z oliwą na gładką masę. Przyprawić solą i pieprzem.
Nałożyć po pół łyżeczki pesto na przestudzone plastry warzyw. Dodać anchois, ser i zwinąć.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.