Bakłażan i cukinia z pesto

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 37)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Bakłażan i cukinia z pesto
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

duży bakłażan pokrojony wzdłuż na 8 pasków

2 pokrojone wzdłuż cukinie

pół filiżanki ziaren słonecznika

filiżanka bazylii

ząbek czosnku

ćwierć filiżanki oliwy

sól i pieprz

duża mozzarella albo bocconcini

ewentualnie 8 anchois

Przygotowanie:

Plastry bakłażana i cukinii upiec na grillu.
Ziarna słonecznika, bazylię, czosnek zmiksować z oliwą na gładką masę. Przyprawić solą i pieprzem.
Nałożyć po pół łyżeczki pesto na przestudzone plastry warzyw. Dodać anchois, ser i zwinąć.

powrót

Podobne przepisy

Zupa dhal
Malka Kafka
Przepis z programu Koszer macher (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zupy
kuchnia świata: Kuchnia indyjska, Kuchnia koszerna
Ciasteczka owsiane z kawą
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Smażone pomidory
Andrzej Polan
Przepis z programu Polska ze smakiem 2
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia polska
Suflet z serem i ziołami
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 18)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Papryka faszerowana
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 21)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski, Dania dietetyczne
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.