Lucinda Scala  Quinn

Bagietka z masłem ziołowym


Przepis z programu Łatwe przepisy na wielki apetyt (odc. 28)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski

Bagietka z masłem ziołowym
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

225 g miękkiego masła

kilka łyżeczek posiekanej świeżej pietruszki

kilka łyżeczek posiekanego świeżego oregano

gruboziarnista sól i świeżo zmielony czarny pieprz

1 bagietka

 

 

Przygotowanie:


Nagrzać piekarnik do 190° C. Wymieszać masło z ziołami. Ponacinać bagietkę do ¾ wysokości, uważając, aby nie przekroić jej całkowicie. Włożyć w każde nacięcie porcję masła, trochę je rozsmarować. Zawinąć bagietkę w folię aluminiową i piec 15 - 20 minut.

powrót

Podobne przepisy

Włoski, faszerowany bakłażan
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Cielęcina z sosem tuńczykowym z kaparami i anchois
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.1)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Biała kiełbasa zapiekana z Lazurem
Gieno Mientkiewicz
Przepis z programu Przez dziurkę od sera 3 (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia polska
Kanapki z pieczarkami i szynką
Gary  Mehigan
Przepis z programu Męski weekend (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Wiejska teryna
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.