Si King

Babeczki motylki


Przepis z programu Kudłacze na motorach: Nie ma jak u mamy (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia brytyjska

Babeczki motylki
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0


Babeczki:

100 g mąki z dodatkiem środka spulchniającego

100 g margaryny

100 g cukru

2 duże jajka



Krem:

100 g masła

100 g cukru pudru

sok z jednej pomarańczy



cukier puder do posypania



Przygotowanie:

Ucierać margarynę z cukrem, aż masa zbieleje; nadal ucierając dodać roztrzepane jajka.

Wsypać mąkę, wymieszać łyżką. Napełnić ciastem 12 papierowych foremek na babeczki i piec w temperaturze 180 stopni Celsjusza przez 12-15 minut, wyjąć i odstawić do ostygnięcia. Z babeczek ściąć wierzchy, odłożyć. Utrzeć masło z cukrem pudrem i sokiem z pomarańczy, masą posmarować babeczki. Wierzchy przekroić na pół i ułożyć na kształt „skrzydełek” na babeczkach. Oprószyć babeczki cukrem pudrem.



Przepis opracowany na podstawie programu „Kudłacze na motorach: nie ma jak u mamy”





powrót

Podobne przepisy

Tort Sachera
Jan i Jakub   Kuroniowie
Przepis z programu Kuroniowie rozgryzają (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia austriacka
Miodownik
Tomasz Deker
Przepis z programu Desery Dekera 2 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia polska
Murzynek w czekoladzie
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 2 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Dania na walentynki
kuchnia świata: Kuchnia polska
Tarta z czekoladą i chilli
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań 2 (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Dania na karnawał i imprezę
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Minitorcik czekoladowy z kremem czekoladowym i orzechowym
Przepis z programu
trudność: trudne
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
Biszkopciki
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.