Agnieszka Kręglicka

Awanturka - pasta z bryndzy


Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty, Dania na karnawał i imprezę
kuchnia świata: Kuchnia polska

Awanturka - pasta z bryndzy
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

100 g owczej bryndzy

100 g miękkiego

tłustego twarogu

1 łyżka posiekanych kaparów

1 łyżka posiekanych anchois

2 łyżki posiekanych oliwek

pieprz

 

Przygotowanie:

Sery utrzeć na gładki krem, wymieszać z dodatkami. Kromki bułki smarować majonezem, na to nakładać awanturkę i dekorować wędzoną szprotką, sardynką w oliwie, szynką oraz dodatkami: cebulą, szczypiorem, rzodkiewką itd.

powrót

Podobne przepisy

Oberżynowy kawior
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Sos daktylowo-pomarańczowy
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
Guacamole
Si King
Przepis z programu Kudłacze na motorach (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska
Orientalny dip
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na lato (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia tajska, Kuchnia chińska
Harissa
Antony Worrall Thompson
Przepis z programu Antony w Maroku (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty, Inne
kuchnia świata: Kuchnia marokańska
Dip guacamole
Kim McCosker
Przepis z programu 4 składniki (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska

skomentuj przepis

lumen

postów: 19

08.03.2011 05:21

CYTUJ

Wszystko w porzo...tylko niech ta kuchara nie oblizuje paluchów i potem dotyka produkty żywnosciowe...Feeee!

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.