Agnieszka Kręglicka

Awanturka - pasta z bryndzy


Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty, Dania na karnawał i imprezę
kuchnia świata: Kuchnia polska

Awanturka - pasta z bryndzy
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

100 g owczej bryndzy

100 g miękkiego

tłustego twarogu

1 łyżka posiekanych kaparów

1 łyżka posiekanych anchois

2 łyżki posiekanych oliwek

pieprz

 

Przygotowanie:

Sery utrzeć na gładki krem, wymieszać z dodatkami. Kromki bułki smarować majonezem, na to nakładać awanturkę i dekorować wędzoną szprotką, sardynką w oliwie, szynką oraz dodatkami: cebulą, szczypiorem, rzodkiewką itd.

powrót

Podobne przepisy

Majonez z pieczonym bakłażanem i czosnkiem
Marieta  Marecka
Przepis z programu Mała Improwizacja (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
Krem do bezy Pavlowej
Sophie Grigson
Przepis z programu Zielnik Sophie Grigson (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia australijska
(odc.03) prowansalski sos z anchois
Sophie Grigson
Przepis z programu Słoneczne smaki Sophie (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Sos barbecue
Ainsley Harriot
Przepis z programu Grillowanie z Ainsleyem od A do Z (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej, Kuchnia brytyjska

skomentuj przepis

lumen

postów: 19

08.03.2011 05:21

CYTUJ

Wszystko w porzo...tylko niech ta kuchara nie oblizuje paluchów i potem dotyka produkty żywnosciowe...Feeee!

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.