Antrykot z puree z czosnku, puree z ziemniaków z gorczycą i zieloną fasolką

Przepis z programu Pieprz, chilli, sól (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne

odsłon: 5691

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

antrykot z sezonowanej wołowiny

pół główki czosnku

duży ziemniak

zielona fasolka

olej z pestek dyni

olej rzepakowy

musztarda gorczycowa

natka pietruszki

sól

pieprz młotkowany

 

 

Przygotowanie:

Ugotować czosnek i rozgnieść na puree, posolić, dodać posiekanej natki. Ugotować ziemniaki i rozgnieść je, dodać musztardy gorczycowej, posolić. Ugotować fasolkę al dente w mocno osolonej wodzie z odrobiną masła. Smażyć stek na patelni posmarowanej olejem rzepakowym przewracając stek co 15 sekund tak, aby zachował soczystość - czynność powtarzać do upragnionego stopnia wysmażenia. Posolić i popieprzyć. Pozwolić odpocząć mięsu minutę i skropić stek olejem z pestek dyni.

powrót

Podobne przepisy

Łata wołowa z anyżem gwiazdkowym
Roger Mooking
Przepis z programu Nuta egzotyki na co dzień (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
Fajitas
Piotr Przykaza
Przepis z programu Jak Piotr przykazał (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przetwory
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska
Chili con carne
Kim McCosker
Przepis z programu 4 składniki (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej, Kuchnia meksykańska
Jagnięce kofty na sałacie
Agata Jędraszczak
Przepis z programu ImprezuJEMY (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia arabska

skomentuj przepis

#lexka

07.01.2012 16:20


Warszawa

CYTUJ

program prowadzony tragicznie - nie wiadomo kto co i w jakiej kolejności miesza w metalowych miskach !!!! to, że panienka robi chyba słodkie (wg niej) miny, że jej końcowy efekt smakuje.... to w takim programie raczej mało.

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.