Antrykot z puree z czosnku, puree z ziemniaków z gorczycą i zieloną fasolką

Antrykot z puree z czosnku
Oceń przepis:
9 ocen Średnia ocena: 3.60
Seria kulinarna:
Pieprz, chilli, sól (odc. 5)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne

Przygotowanie:

Ugotować czosnek i rozgnieść na puree, posolić, dodać posiekanej natki. Ugotować ziemniaki i rozgnieść je, dodać musztardy gorczycowej, posolić. Ugotować fasolkę al dente w mocno osolonej wodzie z odrobiną masła. Smażyć stek na patelni posmarowanej olejem rzepakowym przewracając stek co 15 sekund tak, aby zachował soczystość - czynność powtarzać do upragnionego stopnia wysmażenia. Posolić i popieprzyć. Pozwolić odpocząć mięsu minutę i skropić stek olejem z pestek dyni.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA