Gary  Mehigan

Angielska pieczeń wołowa


Przepis z programu Męski weekend (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia brytyjska

Angielska pieczeń wołowa
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2,5 kg żeberek

2 łyżki stołowe soli

świeżo zmielony czarny pieprz

½ filiżanki posiekanego tymianku

½ filiżanki posiekanego rozmarynu

 

 

Przygotowanie:


Natrzeć mięso solą i pieprzem. Wetrzeć zioła. Rozgrzać piekarnik do 200°C. Wstawić mięso do piekarnika na kwadrans. Zmniejszyć temperaturę do 170°C. Piec kolejną godzinę i kwadrans, jeśli chcemy mieć średnio wypieczone mięso. Wyjąć z piekarnika i zostawić na pół godziny. Pokroić i podawać.

powrót

Podobne przepisy

Pieczona golonka miodowo-piwna
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 4 (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia polska
Pasztet z wątróbek
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa, Kuchnia polska
Kurczak po baskijsku
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na lato (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia hiszpańska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.