Ananas smażony z rumem

Przepis z programu Domowy kucharz 2 (odc. 15)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski

Ananas smażony z rumem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

4 łyżki masła

2 łyżki brązowego cukru

½ łyżeczki zmielonej gałki muszkatołowej

4 grube, okrągłe plastry ananasa

60 ml ciemnego rumu

Przygotowanie:

Na dużej patelni na średnio-mocnym ogniu roztop masło z cukrem. Gdy się połączą i będą bulgotały, dosyp gałkę muszkatołową i dołóż plastry ananasa. Smaż przez kilka minut po obu stornach, żeby nabrały brązowego koloru i smaku. Zdejmij na chwilę patelnię z ognia i wlej rum. Przechyl od siebie i przysuń do płomienia, żeby alkohol się zapalił. Możesz też przystawić do płynu zapaloną zapałkę. Zachowaj ostrożność. Gdy płomień zgaśnie, zdejmij patelnię z ognia i natychmiast podawaj.

powrót

Podobne przepisy

Jajka na twardo w galarecie z estragonem
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 21)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Dania na karnawał i imprezę
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Fasola z alaski
Gary  Mehigan
Przepis z programu Męski weekend (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej
Tatar z łososia
Marieta  Marecka
Przepis z programu 365 obiadów Mariety Mareckiej 3 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Przekąski
Pieczone frytki
Annabel  Langbein
Przepis z programu Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Chrupiące plastry boczku zapiekane ze śliwkami
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 21)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.