Piotr Przykaza

Amerykańskie śniadanie


Przepis z programu Jak Piotr przykazał (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej

Amerykańskie śniadanie
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

2-3 plastry boczku

100 g kiełbasy (najlepiej surowa polska, ale może być zwyczajna np. podwawelska)

3 pomidory

1 kulka mozzarelli

1 ząbek czosnku

sól

czarny pieprz

3 jajka

kilka kromek razowego chleba

 

Przygotowanie:

Pokroić kiełbasę w 5 milimetrowe plastry w ten sposób, żeby powierzchnia była duża. Pomidory bez skóry pokroić w ósemki. Boczek w plastrach, pokrojoną kiełbasę ułożyć na dużej teflonowej patelni i smażyć na średnim gazie bez tłuszczu. Przewrócić mięso na drugą stronę, plastry kiełbasy ułożyć blisko siebie i pokrywać grubymi plastrami pokrojonej kulki mozzarelli. Na tłuszczu z boczku i kiełbasy smażyć pokrojone pomidory. Dodać ząbek czosnku, sól i dużo czarnego pieprzu. Wbić jajka. Smażyć tak, żeby jajka nie były do końca ścięte. Podawać z chlebem (najlepiej razowym).

powrót

Podobne przepisy

Taco z kurczakiem
Piotr Przykaza
Przepis z programu Jak Piotr przykazał (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska
Kanapka ze stekiem
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa Początki (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej
Żeberka wołowe pieczone w kawie i kakao
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak lokalnie 3 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Żeberka

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.