Alu Gobi ze słodkich ziemniaków

Przepis z programu Domowy kucharz 2 (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie

Alu Gobi ze słodkich ziemniaków
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

55 g masła

2 łyżki całych nasion kuminu

2 posiekane cebule

1 łyżeczka zmielonego cynamonu

2 łyżki sproszkowanej przyprawy curry

2 duże, słodkie ziemniaki, pokrojone w 2,5 cm kostkę

1 kalafior, podzielony na różyczki

szczypta lub dwie soli morskiej

1 miarka mrożonego groszku

1 pęczek kolendry

 

Przygotowanie:

Roztop masło w dużym rondlu na średnim ogniu i wrzuć nasiona kuminu. Smaż przez 1-2 minut, żeby nabrały aromatu. Dorzuć cebulę, smaż, aż zmięknie. Dodaj cynamon, curry i smaż mieszając przez 1 minutę. Dodaj ziemniaki i kalafiora, dobrze wymieszaj, aby pokryły je przyprawy. Dopraw solą, wlej nieco wody. Przykryj szczelnie pokrywką i zmniejsz płomień. Duś aż ziemniaki będą miękkie, około 20 minut. Tuż przed podaniem dorzuć groszek i kolendrę. Poczekaj, aż dobrze się podgrzeją.

powrót

Podobne przepisy

Awokado z sezamem i sosem sojowym
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
Mielone z ciecierzycy
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 2 (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Dania dietetyczne
Taamiya z ciecierzycy
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.27)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia arabska
Roladki a la sushi
Przepis z programu Dietosfera (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski, Dania dietetyczne
kuchnia świata: Kuchnia japońska, Kuchnia dietetyczna
Raita z burakami
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.26)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia indyjska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.