Alu Gobi ze słodkich ziemniaków

Przepis z programu Domowy kucharz 2 (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie

Alu Gobi ze słodkich ziemniaków
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

55 g masła

2 łyżki całych nasion kuminu

2 posiekane cebule

1 łyżeczka zmielonego cynamonu

2 łyżki sproszkowanej przyprawy curry

2 duże, słodkie ziemniaki, pokrojone w 2,5 cm kostkę

1 kalafior, podzielony na różyczki

szczypta lub dwie soli morskiej

1 miarka mrożonego groszku

1 pęczek kolendry

 

Przygotowanie:

Roztop masło w dużym rondlu na średnim ogniu i wrzuć nasiona kuminu. Smaż przez 1-2 minut, żeby nabrały aromatu. Dorzuć cebulę, smaż, aż zmięknie. Dodaj cynamon, curry i smaż mieszając przez 1 minutę. Dodaj ziemniaki i kalafiora, dobrze wymieszaj, aby pokryły je przyprawy. Dopraw solą, wlej nieco wody. Przykryj szczelnie pokrywką i zmniejsz płomień. Duś aż ziemniaki będą miękkie, około 20 minut. Tuż przed podaniem dorzuć groszek i kolendrę. Poczekaj, aż dobrze się podgrzeją.

powrót

Podobne przepisy

Smalec wegański
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Risotto z podgrzybkami z kaszy pęczak
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
Kopytka z kurkami
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia polska
Ser panir ze szpinakiem
Przepis z programu Floyd w Indiach
trudność: brak
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia indyjska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.