Ainsley Harriot

Aksamitne guacamole


Przepis z programu Ainsley rusza w plener (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska

Aksamitne guacamole
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

dojrzałe awokado

2 ząbki czosnku

zielona papryczka chili

drobno pokrojona

1 limonka

pęczek świeżej kolendry

oliwa do polania

szczypta papryki

chili w proszku lub pieprzu kajeńskiego do posypania

kukurydziane tortille

 

 

Przygotowanie:


Awokado przekroić wzdłuż, przekręcić wokół własnej osi górną połówkę, usunąć pestkę i łyżką wyjąć miąższ, przełożyć do moździerza. Utrzeć w moździerzu awokado z czosnkiem. Dodać pokrojone zielone chili i posiekaną kolendrę, wcisnąć sok z limonki, odrobinę posolić, wymieszać. Przełożyć do miseczki, polać oliwą i posypać papryką lub chili w proszku. Do guacamole podawać kukurydziane tortille, połamane na kawałki.

powrót

Podobne przepisy

Kokosowy chutney
Przepis z programu Floyd w Indiach
trudność: brak
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Dip z bakłażana
Ainsley Harriot
Przepis z programu Grillowanie z Ainsleyem od A do Z (odc.2)
trudność: brak
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia grecka
Orientalny dip
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na lato (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia tajska, Kuchnia chińska
Majonez
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 18)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.