Ajerkoniak

Przepis z programu Australijskie Boże Narodzenie (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

Ajerkoniak
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

10 jaj

300 ml gęstej śmietany

100 ml butterscotch snapps (likier o smaku toffi)

łyżeczka ekstraktu wanilii

 

 

Przygotowanie:


Oddziel białka od żółtek. Z białek ubij sztywną pianę i odstaw. Ubijaj śmietanę z ekstraktem wanilii aż zgęstnieje, ale pozostanie półpłynna. Odstaw. Żółtka ubijaj na parze aż zgęstnieją. Nie wolno ich ugotować. Zdejmij z gazu i dolej śmietanę. Wymieszaj, dodaj pianę z białek. Wymieszaj. Tuż przed podaniem dolej likier.

powrót

Podobne przepisy

Smoothie przeciwstarzeniowy
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
Syrop rabarbarowy
Marta Dymek
Przepis z programu Zielona rewolucja Marty Dymek 4 (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
Napój z ogórka i avocado
Andrzej Polan
Przepis z programu Polska ze smakiem 2
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
kuchnia świata: Kuchnia polska
Lassi z rzeżuchy
Jola Słoma
Przepis z programu Wiosenne ATELIER SMAKU (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Imbirówka
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Moscow mule
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa Dnie i wieczory (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.