Antony Worrall Thompson

82.wiosenna zupa miso


Przepis z programu Sobota w kuchni (odc.82)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia japońska

82.wiosenna zupa miso
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

20g błyskawicznego dashi lub 3 łyżeczki dobrej jakości bulionu warzywnego w proszku

800 ml wrzątku

4 szparagi

2 łyżki stołowe białej lub czerwonej pasty miso

1 łyżka stołowa mirinu (słodkiego wina ryżowego)

1 łyżka stołowa sosu sojowego

200g białego tofu pokrojonego w kostkę

 

 

Przygotowanie:


Do rondla z wrzątkiem wsypać dashi lub bulion warzywny

powrót

Podobne przepisy

Zupa z groszku z miętą, żółtkiem i prażonym słonecznikiem
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 3 (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Zupa rybna z kalmarami
Marieta  Marecka
Przepis z programu 365 obiadów Mariety Mareckiej (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Zupy
Zupa z czerwoną pastą curry i masłem orzechowym
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. 2 (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Zupa pistou
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Krem z pieczonej  papryki z ziołami
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Zupa kartoflana z pietruszkowym pesto
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.