Antony Worrall Thompson

82.wiosenna zupa miso


Przepis z programu Sobota w kuchni (odc.82)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia japońska

82.wiosenna zupa miso
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

20g błyskawicznego dashi lub 3 łyżeczki dobrej jakości bulionu warzywnego w proszku

800 ml wrzątku

4 szparagi

2 łyżki stołowe białej lub czerwonej pasty miso

1 łyżka stołowa mirinu (słodkiego wina ryżowego)

1 łyżka stołowa sosu sojowego

200g białego tofu pokrojonego w kostkę

 

 

Przygotowanie:


Do rondla z wrzątkiem wsypać dashi lub bulion warzywny

powrót

Podobne przepisy

Pappa al pomodoro
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Mammaryla (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Dania dietetyczne
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Zupa ogórkowa
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia polska
Gazpacho
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia hiszpańska
Zupa śliwkowa z piernikiem
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.