Antony Worrall Thompson

82.quesadille ze szpinakiem i kozim serem


Przepis z programu Sobota w kuchni (odc.82)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska

82.quesadille ze szpinakiem i kozim serem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

250g liści szpinaku

sól morska i świeżo zmielony

czarny pieprz

250g świeżego sera koziego

8 pszennych tortilli

1 awokado

sok z 1 małej limonki

2 łyżki stołowe posiekanej kolendry

 

 

Przygotowanie:


Chwilę gotować szpinak w osolonej wodzie, aż zwiędnie. Odcedzić i dokładnie odcisnąć. Kozi ser pokroić w cienkie plasterki. Położyć tortillę na suchej, teflonowej patelni. Położyć ¼ sera, dodać ¼ szpinaku. Przykryć drugą tortillą, aby powstała „kanapka”. Smażyć na średnim ogniu, aż zbrązowieje. Przewrócić i smażyć po drugiej stronie, aż też będzie

powrót

Podobne przepisy

Puree marchewkowe na słodko
Antony Worrall Thompson
Przepis z programu Antony w Maroku (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia marokańska
Pasztet z wątróbek
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.15)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.