Antony Worrall Thompson

82.quesadille ze szpinakiem i kozim serem


Przepis z programu Sobota w kuchni (odc.82)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska

82.quesadille ze szpinakiem i kozim serem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

250g liści szpinaku

sól morska i świeżo zmielony

czarny pieprz

250g świeżego sera koziego

8 pszennych tortilli

1 awokado

sok z 1 małej limonki

2 łyżki stołowe posiekanej kolendry

 

 

Przygotowanie:


Chwilę gotować szpinak w osolonej wodzie, aż zwiędnie. Odcedzić i dokładnie odcisnąć. Kozi ser pokroić w cienkie plasterki. Położyć tortillę na suchej, teflonowej patelni. Położyć ¼ sera, dodać ¼ szpinaku. Przykryć drugą tortillą, aby powstała „kanapka”. Smażyć na średnim ogniu, aż zbrązowieje. Przewrócić i smażyć po drugiej stronie, aż też będzie

powrót

Podobne przepisy

Krewetki z chili i limonką - Marieta Marecka
Przepis z programu Warsztaty smaku kuchni+: wyjadacze (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Owoce morza
Wiejska teryna
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Szakszuka z chipsami ze słoweńskiej kiełbasy
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 4 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia bałkańska
Sezamowy lawasz
Annabel  Langbein
Przepis z programu Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Jajka po piemoncku
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 20)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Ośmiorniczki w czerwonym winie
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.7)
trudność: brak
rodzaj dania: Przekąski, Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia grecka

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.