Antony Worrall Thompson

80.strzępiel pieczony z rozmarynem


Przepis z programu Sobota w kuchni (odc.80)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb

80.strzępiel pieczony z rozmarynem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 filet ze strzępiela

4 gałązki rozmarynu

oliwa

sól morska

1 cytryna w plasterkach

 

 

Przygotowanie:


Rozgrzać piekarnik do 180°C. Naciąć skórę na rybie ukośnie aż do mięsa. W „kieszonki” wsunąć gałązki rozmarynu. Natrzeć oliwą i posypać solą. Silnie rozgrzać patelnię, położyć rybę skórą do dołu i

powrót

Podobne przepisy

Carpaccio z łososia i halibuta
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 6 (odc. 14)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
Ogon tuńczyka w ziarnach maku
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.