Antony Worrall Thompson

80.strzępiel pieczony z rozmarynem


Przepis z programu Sobota w kuchni (odc.80)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb

80.strzępiel pieczony z rozmarynem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 filet ze strzępiela

4 gałązki rozmarynu

oliwa

sól morska

1 cytryna w plasterkach

 

 

Przygotowanie:


Rozgrzać piekarnik do 180°C. Naciąć skórę na rybie ukośnie aż do mięsa. W „kieszonki” wsunąć gałązki rozmarynu. Natrzeć oliwą i posypać solą. Silnie rozgrzać patelnię, położyć rybę skórą do dołu i

powrót

Podobne przepisy

Łosoś po kaszubsku
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak - z miłości do lokalności 2 (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
Bułeczki z rybą, puree z groszku i sosem tatarskim
Jamie  Oliver
Przepis z programu 15 minut Jamiego (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Ryba w sosie cytrynowym
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.