Antony Worrall Thompson

80.polędwiczki jagnięce po grecku z kuskusem


Przepis z programu Sobota w kuchni (odc.80)
trudność: trudne
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia grecka

80.polędwiczki jagnięce po grecku z kuskusem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

4 polędwiczki jagnięce po 100g każda

2 łyżki stołowe oliwy

1 posiekany ząbek czosnku

4 łyżki stołowe octu balsamicznego

½ kieliszka czerwonego wina

4 gałązki rozmarynu

300 ml wywaru mięsnego

sól i świeżo zmielony

czarny pieprz

szczypta soli selerowej

szczypta suszonego oregano

sok z ½ cytryny

2 garści zielonej fasoli szparagowej

 

 

Przygotowanie:


Posiekać ogórek w kostkę, wsypać na sito i zostawić, aby wypłynął z niego sok. Rozgnieść ząbek czosnku. W misce wymieszać czosnek, szczyptę soli i 1/3 posiekanej mięty. Wlać sok z cytryny i oliwę, starannie wymieszać. Dodać jogurt i odsączony ogórek. Wymieszać i wstawić do lodówki, żeby dobrze schłodzić.

powrót

Podobne przepisy

Bulion z królika z chrupiącym koprem włoskim
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak rodzinnie (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Zupy
kuchnia świata: Kuchnia polska
Udziec jagnięcy w ziołach z ziemniakami
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.20)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Kotlet wieprzowy z confit z czerwonej cebuli
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Stek na łożu z soli
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 26)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa, Kuchnia francuska
Irańska kaczka z orzechami i syropem z granatów
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Dania z kaczki
kuchnia świata: Kuchnia arabska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.