Antony Worrall Thompson

80.polędwiczki jagnięce po grecku z kuskusem


Przepis z programu Sobota w kuchni (odc.80)
trudność: trudne
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia grecka

80.polędwiczki jagnięce po grecku z kuskusem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

4 polędwiczki jagnięce po 100g każda

2 łyżki stołowe oliwy

1 posiekany ząbek czosnku

4 łyżki stołowe octu balsamicznego

½ kieliszka czerwonego wina

4 gałązki rozmarynu

300 ml wywaru mięsnego

sól i świeżo zmielony

czarny pieprz

szczypta soli selerowej

szczypta suszonego oregano

sok z ½ cytryny

2 garści zielonej fasoli szparagowej

 

 

Przygotowanie:


Posiekać ogórek w kostkę, wsypać na sito i zostawić, aby wypłynął z niego sok. Rozgnieść ząbek czosnku. W misce wymieszać czosnek, szczyptę soli i 1/3 posiekanej mięty. Wlać sok z cytryny i oliwę, starannie wymieszać. Dodać jogurt i odsączony ogórek. Wymieszać i wstawić do lodówki, żeby dobrze schłodzić.

powrót

Podobne przepisy

Wieprzowina po andaluzyjsku
James  Martin
Przepis z programu Przysmaki Jamesa Martina (odc.14)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia hiszpańska
Polędwiczki wieprzowe po chińsku
Roger Mooking
Przepis z programu Nuta egzotyki na co dzień (odc.22)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia chińska
Tażin z kurczaka z kiszonymi cytrynami
Si King
Przepis z programu Kudłacze na motorach znowu w trasie (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia marokańska
Tournedos a la Rossini
Jan i Jakub   Kuroniowie
Przepis z programu Kuroniowie rozgryzają (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.