Antony Worrall Thompson

79.polędwica wieprzowa nadziewana kaszanką


Przepis z programu Sobota w kuchni (odc.79)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia brytyjska

79.polędwica wieprzowa nadziewana kaszanką
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

średnia lub duża polędwica wieprzowa

200 g dobrej kaszanki

1 jabłko golden delicious

obrane

pokrojone w cienkie plasterki i zblanszowane

sól

świeżo zmielony czarny pieprz

odrobina masła

trochę oliwy z oliwek

 

 

Przygotowanie:


Rozgrzać piekarnik do 200 stopni C. Naciąć mięso wzdłuż. Pokroić kaszankę na kawałki

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.