Antony Worrall Thompson

78.smażone jaja po chińsku


Przepis z programu Sobota w kuchni (odc.78)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia chińska

78.smażone jaja po chińsku
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

350ml oleju roślinnego

4 jaja ekologiczne

1 łyżka stołowa sosu ostrygowego

2 dymki pokrojone w cienkie talarki

1-2 drobno posiekane papryczki chili bird’s eye

świeżo zmielony

biały pieprz

 

Przygotowanie:

Rozgrzać bardzo silnie olej w woku. Wbić jaja do miseczki, wlać do oleju. Po dwóch minutach zmniejszy

powrót

Podobne przepisy

Krokiety z ogonkiem
Gosia  Molska
Przepis z programu Babeczki wielkanocne (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Owoce morza
Beszamelowe krokiety z szynką
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.24)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Rożki z kurczakiem
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski
Kaszanka z przegrzebkami
Adriana Marczewska
Przepis z programu Ślinotok (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Pan bagnat
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

#Myszak

25.10.2011 22:51


Warszawa

CYTUJ

Jeśli w składzie jest sos OSTRYGOWY to danie nie jest wegetariańskie. Wegetarianizm, niezależnie od wariantu, wyklucza spożycie jakichkolwiek zwierząt w czasie przeszłym.

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.