Antony Worrall Thompson

76.tarta ze szparagami, pieczarkami i jajami


Przepis z programu Sobota w kuchni (odc.76)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia francuska

76.tarta ze szparagami, pieczarkami i jajami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

pęczek przyciętych szparagów

375g gotowego ciasta francuskiego

1 łyżka stołowa oliwy

mała kostka masła

1 duża

drobno posiekana

czerwona cebula

1 posiekany ząbek czonsku

1 łyżka stołowa octu balsamicznego

2 łyżki stołowe cukru trzcinowego

400g pieczarek

4 jaja ekologiczne

1 rozkłócone jajo

 

 

Przygotowanie:


Rozgrzać piekarnik do 200°C. Ugotować szparagi w ogolonej wodzie. Odcedzić i zanurzyć w zimnej wodzie, żeby wystygły. Na posmarowanej tłuszczem blasze ułożyć płat ciasta przekrojony na 2 prostokąty, posmarować rozkłóconym jajem. Zrobić nacięcia 1 cm wokół brzegu, żeby powstała krawędź. Smażyć cebulę i czosnek na oli

powrót

Podobne przepisy

Tarta czekoladowa
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Dania na walentynki
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Wysooktanowe pakieciki z ciasta filo
Ainsley Harriot
Przepis z programu Ainsley rusza w plener (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
Czekoladowe brownie z orzechami
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko (odc.31)
trudność: brak
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej
Szarlotka
Jan i Jakub   Kuroniowie
Przepis z programu Kuroniowie rozgryzają (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
Tort Pischinger
Jan i Jakub   Kuroniowie
Przepis z programu Kuroniowie rozgryzają (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia austriacka
Biszkoptowa babka z brązowym cukrem
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko (odc.17)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.