Antony Worrall Thompson

76.proste jaja po benedyktyńsku


Przepis z programu Sobota w kuchni (odc.76)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski

76.proste jaja po benedyktyńsku
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

masło do smarowania foremek

50g masła

225g młodego szpinaku

4 łyżki stołowe drobno posiekanego boczku

4 jaja

4 łyżki stołowe tłustej śmietany

4 łyżki stołowe startego sera parmezan lub gruyere

4 łyżki stołowe tartej bułki

listki tymianku do przybrania

 

 

Przygotowanie:


Rozgrzać piekarnik do 160°C. Kokilki wys

powrót

Podobne przepisy

Włoski, faszerowany bakłażan
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Rożki z warzywami
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski, Dania dietetyczne
Bruschetta z pomidorami i grillowaną papryką
Katia Roman-Trzaska
Przepis z programu Little Chef (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Kapusta faszerowana
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 21)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

#Jorgo

27.01.2011 20:25


Zabrze

CYTUJ

A co to ma wspólnego z jajami po benedyktyńsku ? To jakaś pomyłka w nazewnictwie. Powinny to być jajka w koszulkach z sosem holenderskim.

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.