Antony Worrall Thompson

75.tagliatelli z mięsem z kraba


Przepis z programu Sobota w kuchni (odc.75)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski, Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia włoska

75.tagliatelli z mięsem z kraba
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2 młode fenkuły

200g brązowego mięsa z kraba

75g masła

450g świeżego makaronu tagliatelli

4 krople oleju truflowego

sok z 2 cytryn

sól

świeżo zmielony

czarny pieprz

400g białego mięsa z kraba

 

 

Przygotowanie:


Zagotować osoloną wodę w dużym rondlu. Zdjąć zewnętrzne liście z fenkułu. Zostawić pierzaste końcówki do przybrania. Pozostałe liście pokroić w cienkie paski o grubości makaronu. Wrzucić do wody razem z makaronem. Ciemne mięso z kraba przetrzeć przez sito. Na patelnię ustawioną na małym ogniu wrzucić masło, roztopić. Dolać sos z cytryn

powrót

Podobne przepisy

Krewetki po kanaryjsku w sosie mojo
  Vienio
Przepis z programu Ślinotok (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza, Dania na walentynki
Paella z owocami morza
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 65)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia hiszpańska
Drabinki z krewetek i papryczek jalapeno
Ainsley Harriot
Przepis z programu Ainsley rusza w plener (odc.3)
trudność: trudne
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej
Lasagne bolognese
Jan i Jakub   Kuroniowie
Przepis z programu Kuroniowie rozgryzają (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Małże w kurkumie
Przepis z programu Floyd w Indiach Goa (odc.2)
trudność: brak
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia indyjska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.