Antony Worrall Thompson

75.gotowana wołowina ze szpinakiem i chrzanem


Przepis z programu Sobota w kuchni (odc.75)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne

75.gotowana wołowina ze szpinakiem i chrzanem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

600 polędwicy wołowej

½ butelki czerwonego wina cabernet sauvignon lub syrah

1 łyżeczka ziaren czarnego pieprzu

¼ pęczka tymianku

2 obrane ząbki czosnku

1 łyżka stołowa błyskawicznego sosu wołowego w granulkach

300ml wrzątku

 

 

Przygotowanie:


Polędwicę ciasno owinąć folią spożywczą i rolować, aby powstał zgrabny walec. Wstawić do lodówki na godzinę. Tuż przed rozpoczęciem gotowania pokroić w 4 grube plastry. Nie zdejmować folii, bo się rozpadną. Do rondla wrzucić tymianek, czosnek i ziarna pieprzu. Wlać wino. Doprowadzić do wrzenia i gotować na silnym ogniu 10-15 minut, aż połowa płynu odparuje. Wymieszać granulki z gorącą wodą, aż powstanie sos. Wlać do czerwonego wina. Doprowadzić mieszankę do wrzenia, zmniejszyć ogień do śr

powrót

Podobne przepisy

Zupa krem z pietruszki z kotlecikami z kurczaka
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Zupy, Dania dietetyczne
Wołowina w musztardzie
Jamie  Oliver
Przepis z programu Jamie Oliver: 5 składników (odc. 12)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania mięsne, Dania z wołowiny
Kotlety wieprzowe z morelami i musztardą
Kim McCosker
Przepis z programu 4 składniki (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
Steki z peklowanej wieprzowiny z sosem pietruszkowym
Sophie Grigson
Przepis z programu Zielnik Sophie Grigson (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia brytyjska
Żeberka wołowe pieczone w kawie i kakao
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak lokalnie 3 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Żeberka
Karkówka wolno pieczona
Adam Chrząstowski
Przepis z programu Adam w sieci: patenty i triki (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.