Antony Worrall Thompson

75.gotowana wołowina ze szpinakiem i chrzanem


Przepis z programu Sobota w kuchni (odc.75)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne

75.gotowana wołowina ze szpinakiem i chrzanem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

600 polędwicy wołowej

½ butelki czerwonego wina cabernet sauvignon lub syrah

1 łyżeczka ziaren czarnego pieprzu

¼ pęczka tymianku

2 obrane ząbki czosnku

1 łyżka stołowa błyskawicznego sosu wołowego w granulkach

300ml wrzątku

 

 

Przygotowanie:


Polędwicę ciasno owinąć folią spożywczą i rolować, aby powstał zgrabny walec. Wstawić do lodówki na godzinę. Tuż przed rozpoczęciem gotowania pokroić w 4 grube plastry. Nie zdejmować folii, bo się rozpadną. Do rondla wrzucić tymianek, czosnek i ziarna pieprzu. Wlać wino. Doprowadzić do wrzenia i gotować na silnym ogniu 10-15 minut, aż połowa płynu odparuje. Wymieszać granulki z gorącą wodą, aż powstanie sos. Wlać do czerwonego wina. Doprowadzić mieszankę do wrzenia, zmniejszyć ogień do śr

powrót

Podobne przepisy

Bollito misto
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Mammaryla (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Biryani z baraniną
Przepis z programu Floyd w Indiach Jaipur (odc.1)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania mięsne, Dania z jagnięciny i baraniny
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Nóżki kurczaka w sosie z białego wina
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.9)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.