Antony Worrall Thompson

74.makaroniki z wiórków kokosowych i limonki


Przepis z programu Sobota w kuchni (odc.74)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka

74.makaroniki z wiórków kokosowych i limonki
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2 białka

100g cukru

160g wiórków kokosowych

1 łyżeczka startej skórki z limonki

1 łyżka stołowa soku z limonki

 

 

Przygotowanie:


Rozgrzać piekarnik do 180°C. W misce wyrobić dłońmi białka, cukier, wiórki, sok i skórkę z limonki, aż powstanie masa. Zwilżyć dłonie, wyłożyć masę na deskę, rozpłaszczyć na placek o grubości 1 cm. Kieliszkiem wycinać krążki i układać na teflono

powrót

Podobne przepisy

Minitorcik czekoladowy z kremem czekoladowym i orzechowym
Przepis z programu
trudność: trudne
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
Ciasto z brzoskwiniami i jeżynami
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko Brzoskwinie (odc. 14)
trudność: brak
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Klasyczna beza francuska
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań 2 (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Lepkie ciastka imbirowe
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
Babka savarin z truskawkami
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Babki i babeczki
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.