Antony Worrall Thompson

74.kotlet schabowy z grilowanymi szparagami i grzybami w kremowym sosie


Przepis z programu Sobota w kuchni (odc.74)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia włoska

74.kotlet schabowy z grilowanymi szparagami i grzybami w kremowym sosie
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

4 duże kotlety schabowe

10 łyżek stołowych włoskiej oliwy

sól

świeżo zmielony

czarny pieprz

20 cienkich szparagów

1 drobno posiekana

średnia cebula

100g borowików pokrojonych w plasterki

100g boczniaków pokrojonych w plasterki

150g grzybów shiitake pokrojonych w plasterki

4 łyżki stołowe tłustej śmietany

300g sera taleggio lub brie

 

 

Przygotowanie:


Zanurzyć kotlety w oliwie, doprawić solą i pieprzem. Smażyć na patelni żeberkowej przez 2 minuty po obu stronach. Zanurzyć szp

powrót

Podobne przepisy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.