
74.kalifornijskie guacamole
Antony Worrall Thompson
Przepis z programu Sobota w kuchni (odc.74)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska
Składniki
450g awokado
150g schłodzonego sera koziego, drobno pokruszonego
posiekany, średniej wielkości pęczek kolendry
2 łyżki stołowe posiekanych pistacji
¼ łyżeczki posiekanych płatków suszonego chili
2 duże, drobno posiekane ząbki czosnku
do podania: taco
Przygotowanie
Guacamole najlepiej robić tuż przed podaniem. Rozgnieść niezbyt dokładnie w misce miąższ awokado. Dorzucić pozostałe składniki i wymieszać. Gotowe danie można krótko przechowywać przykryte folią spożywczą w szczelnie zamkniętym pojemniku w lodówce, żeby nie sczerniało. Podawać z taco.
Podobne przepisy


Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty, Dania na karnawał i imprezę
kuchnia świata: Kuchnia austriacka
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty, Dania na karnawał i imprezę
kuchnia świata: Kuchnia austriacka


Przepis z programu Grillowanie z Ainsleyem od A do Z (odc.2)
trudność: brak
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia grecka
trudność: brak
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia grecka

Przepis z programu Warsztaty smaku kuchni+: wyjadacze (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty, Pieczywo
kuchnia świata: Kuchnia włoska
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty, Pieczywo
kuchnia świata: Kuchnia włoska


Przepis z programu Ł'apetyt 2 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty, Dania na karnawał i imprezę
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty, Dania na karnawał i imprezę


Przepis z programu Kuchnia Billa Długie upalne dni (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia karaibska
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia karaibska


Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.17)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
skomentuj przepis