Antony Worrall Thompson

74.kalifornijskie guacamole


Przepis z programu Sobota w kuchni (odc.74)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska

74.kalifornijskie guacamole
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0


Składniki

450g awokado

150g schłodzonego sera koziego, drobno pokruszonego

posiekany, średniej wielkości pęczek kolendry

2 łyżki stołowe posiekanych pistacji

¼ łyżeczki posiekanych płatków suszonego chili

2 duże, drobno posiekane ząbki czosnku

do podania: taco



Przygotowanie

Guacamole najlepiej robić tuż przed podaniem. Rozgnieść niezbyt dokładnie w misce miąższ awokado. Dorzucić pozostałe składniki i wymieszać. Gotowe danie można krótko przechowywać przykryte folią spożywczą w szczelnie zamkniętym pojemniku w lodówce, żeby nie sczerniało. Podawać z taco.

powrót

Podobne przepisy

Liptauer
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty, Dania na karnawał i imprezę
kuchnia świata: Kuchnia austriacka
Dip z bakłażana
Ainsley Harriot
Przepis z programu Grillowanie z Ainsleyem od A do Z (odc.2)
trudność: brak
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia grecka
Piątkowa Foccacia - Dominik Stachowiak
Przepis z programu Warsztaty smaku kuchni+: wyjadacze (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty, Pieczywo
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Pasty
Grzegorz  Łapanowski
Przepis z programu Ł'apetyt 2 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty, Dania na karnawał i imprezę
Salsa z mango
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa Długie upalne dni (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia karaibska
Podstawowy beszamel
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.17)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.