Antony Worrall Thompson

73.szybkie patÉ z wątróbek kurczaków


Przepis z programu Sobota w kuchni (odc.73)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska

73.szybkie patÉ z wątróbek kurczaków
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

175g miękkiego masła

450g wątróbek kurczaków

oczyszczonych i umytych

2 drobno posiekane szalotki

1 łyżeczka miękkich liści tymianku

2 drobno posiekane ząbki czosnku

2 łyżki stołowe brandy

1 łyżeczka esencji sardelowej

½ łyżeczki świeżo zmielonego

czarnego pieprzu

55g roztopionego sklarowanego masła

liść laurowy lub gałązka tymianku do dekoracji

 

 

Przygotowanie:


Na patelni rozgrzać 30g masła, aż się zacznie pienić. Wrzuć wątróbki i smażyć szybko, mieszając, aż będą złociste, ale różowe w środku czyli 4-5 minut. Przełożyć do robota kuchennego. Na tej samej patelni smażyć 15g masła, szalotki, tymianek i czosnek. Smażyć na średnim ogniu, aż s

powrót

Podobne przepisy

Czosnkowa rolada z karkówki wieprzowej
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 6 odc. 9
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia polska
Polędwica z jelenia z zapiekanymi owocami
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak - z miłości do lokalności (odc. 14)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia polska
Poulet au paprika
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 19)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Cielęcina a la Brillant Savarin
Jan i Jakub   Kuroniowie
Przepis z programu Kuroniowie rozgryzają (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.