Antony Worrall Thompson

73.patÉ z wieprzowiny w wiejskim stylu


Przepis z programu Sobota w kuchni (odc.73)
trudność: trudne
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska

73.patÉ z wieprzowiny w wiejskim stylu
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

15g masła

2 rozgniecione ząbki czosnku

450g porów pokrojonych w cienkie plasterki

1 kg mielonej wieprzowiny

1 łyżka stołowa drobno posiekanego tymianku

½ łyżeczki kminu

½ łyżeczki gałki muszkatołowej

½ łyżeczki soli

400g wątróbek cielęcych pokrojonych w cienkie plastry

1 łyżeczka świeżo zmielonego

czarnego pieprzu

150g boczku w plastrach

 

 

Przygotowanie:


Rozgrzać piekarnik do 180°C. Na patelni rozgrzać masło, wrzucić czosnek i pory, smażyć, aż zmiękną. Wystudzić. Do miski wrzucić wieprzowinę, dodać przyprawy i starannie wyrobić. Dodać usmażone pory, wymieszać. Podłużne naczynie do zapiekania wyłożyć plastrami boczku tak, żeby zwisały na zewnątrz. Na dno nałożyć 1/3 masy mięsnej.

powrót

Podobne przepisy

Rumuńskie gołąbki z wieprzowiną i wędzoną słoniną
Si King
Przepis z programu Kudłacze na motorach (odc.5)
trudność: trudne
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia rumuńska
Placek z gulaszem wołowym z cynaderkami
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia brytyjska
Kulebiak drożdżowy z mięsem mielonym
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 6 (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
Burrito
Przepis z programu Kuchenna jazda (odc.12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska
Chili woźnicy
Emeril Lagasse
Przepis z programu Esencja smaku Emerila (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej, Kuchnia meksykańska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.