Antony Worrall Thompson

73.jagnięcina w ziołach z frażelotką i chuntey z pora


Przepis z programu Sobota w kuchni (odc.73)
trudność: trudne
rodzaj dania: Dania mięsne

73.jagnięcina w ziołach z frażelotką i chuntey z pora
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 łyżka stołowa drobno posiekanej

świeżej szałwii

1 łyżka stołowa drobno posiekanego

świeżego tymianku

2-3 drobno posiekane ząbki czosnku

oliwa

2 kotlety jagnięce po 175 g każdy

 

 

Przygotowanie:


W moździerzu rozgnieść szałwię, tymianek, czosnek i oliwę na masę. Posmarować nią kotlety.
Do rondla wrzucić fasolę, cebulę, czosnek, tymianek, pomidory i natkę razem z oliwą. Ustawić na średnim ogniu i gotować 3-4 minuty, mieszając, aż się ogrzeje. Wlać nieco octu balsamicznego i soku z cytryny. Doprawić solą i świeżo zmielonym, czarnym pieprzem. Odstawić na bok i trzymać w ciepłym miejscu. W tym czasie przygotować chutney. Smażyć pora na oliwie przez kilka minut, wlać ocet balsamiczny i cukier. Smażyć 5 minut na średnim ogniu.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.