Antony Worrall Thompson

73.dorsz pieczony na sposób azjatycki


Przepis z programu Sobota w kuchni (odc.73)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb

73.dorsz pieczony na sposób azjatycki
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 łyżka stołowa drobno posiekanego

świeżego imbiru

4 dymki pokrojone w cienkie paseczki

1 pokrojony ząbek czosnku

2 grube dzwonka dorsza po 200g każdy

garść posiekanej

świeżej kolendry

2 łyżki stołowe jasnego sosu sojowego

szczypta cukru

2 łyżki stołowe wody

1 łyżka stołowa oleju sezamowego

do podania:

plasterek limonki

 

 

Przygotowanie:


Rozgrzać piekarnik do 240°C. Wyciąć 2 duże kwadraty tej samej wielkości z folii albuminowej i pergaminu. Powinny być tak duże, żeby zmieściły się w nich kawałki ryby. Położyć pergamin na folii.

powrót

Podobne przepisy

Placuszki rybne
Katia Roman-Trzaska
Przepis z programu Little Chef (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Szczęki tuńczyka teriyaki
Przepis z programu Na tropie nowych smaków: Japonia (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia japońska
Ryba w soli nadziewana fenkułem i cytryną
Przepis z programu Uczty z wysp Morza Śródziemnego (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia śródziemnomorska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.