Antony Worrall Thompson

72.fasolka w sosie pomidorowym po hindusku


Przepis z programu Sobota w kuchni (odc.72)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia indyjska

72.fasolka w sosie pomidorowym po hindusku
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0
Składniki

1 łyżeczka oleju

½ drobno posiekanej cebuli

1 łyżeczka mielonej kurkumy

2 drobno posiekane zielone chili

garść świeżej kolendry

1 łyżeczka garam masala

1 łyżeczka soli

4 dymki pokrojone w ukośne plasterki

2 puszki fasolki w sosie pomidorowym (bake beans)



Przygotowanie

W rondlu rozgrzać olej. Wrzucić czosnek i cebulę. Smażyć, aż będą złocisto brązowe. Dodać pozostałe składniki poza fasolą i smażyć, cały czas mieszając 3 minuty. Dodać fasolę, dobrze wymieszać i gotować, aż się zagrzeje.

powrót

skomentuj przepis

figaro82

postów: 1

18.08.2011 18:49

CYTUJ

pyszna fasolka ja dałem mniej chili

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.