Antony Worrall Thompson

69.dip z fioletowych brokułów


Przepis z programu Sobota w kuchni (odc.69)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia włoska

69.dip z fioletowych brokułów
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

225 g fioletowych brokułów

3 posiekane dymki

100g miękkiego sera koziego

2 łyżki stołowe posiekanego parmezanu

80g kwaskowej

gęstej śmietany

 

 

Przygotowanie:


Rozgrzać piekarnik do 180°C. Gotować brokuły 5-6 minut, aż będą miękkie. Odcedzić i schłodzić. Włożyć do robota kuchennego, dodać pozostałe składniki i zmiksować. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

powrót

Podobne przepisy

Twarożek z suszonymi owocami na słodko
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia polska
Salsa z mango
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa Długie upalne dni (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia karaibska
Remolada
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.24)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Majonez
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 18)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
Sosy majonezowe do frytek
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.18)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.