Antony Worrall Thompson

67.omlet ze szparagami i mięsem z kraba


Przepis z programu Sobota w kuchni (odc.67)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza

67.omlet ze szparagami i mięsem z kraba
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

12 szparagów

25g masła

1 drobno posiekana szalotka

sól i świeżo zmielony

czarny pieprz

50g ugotowanego

ciemnego mięsa z kraba

 

 

Przygotowanie:


Każdy szparag złamać w miejscu, gdzie łodyga zielenieje. Końcówki wyrzucić. Ułożyć szparagi czubkami w jedną stronę. Duży garnek wypełnić zimną wodą, doprowadzić do wrzenia. Związać szparagi w dwa pęczki po 6 sztuk. Nie wiązać zbyt mocno, bo łatwo je uszkodzić. Dodać łyżeczkę soli do wody. Wrzucić szparagi, doprowadzić do wrzenia i gotować 4 minuty. Nie gotować dłużej, bo czubki się rozgotują. Wyjąć. Na małej patelni roztopić masło, dorzucić szalotki. Doprawić i smażyć 3 minuty, aż szalotki będą przezroczyste. Wrzucić ciemne mięso z kraba, wymieszać, odstawić na bok.

powrót

Podobne przepisy

Kalmary w zielonym sosie
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.24)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia grecka
Smażone kalmary podane z sosem tatarskim
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 4 (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia bałkańska
Paella z krewetkami i warzywami z grilla
Przepis z programu Uczty z wysp Morza Śródziemnego (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza, Dania z grilla
kuchnia świata: Kuchnia śródziemnomorska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.