Antony Worrall Thompson

67.omlet ze szparagami i mięsem z kraba


Przepis z programu Sobota w kuchni (odc.67)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza

67.omlet ze szparagami i mięsem z kraba
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

12 szparagów

25g masła

1 drobno posiekana szalotka

sól i świeżo zmielony

czarny pieprz

50g ugotowanego

ciemnego mięsa z kraba

 

 

Przygotowanie:


Każdy szparag złamać w miejscu, gdzie łodyga zielenieje. Końcówki wyrzucić. Ułożyć szparagi czubkami w jedną stronę. Duży garnek wypełnić zimną wodą, doprowadzić do wrzenia. Związać szparagi w dwa pęczki po 6 sztuk. Nie wiązać zbyt mocno, bo łatwo je uszkodzić. Dodać łyżeczkę soli do wody. Wrzucić szparagi, doprowadzić do wrzenia i gotować 4 minuty. Nie gotować dłużej, bo czubki się rozgotują. Wyjąć. Na małej patelni roztopić masło, dorzucić szalotki. Doprawić i smażyć 3 minuty, aż szalotki będą przezroczyste. Wrzucić ciemne mięso z kraba, wymieszać, odstawić na bok.

powrót

Podobne przepisy

Sałatka z homara z grejpfrutem
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 20)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki, Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Homar z ostrym sosem saté
Przepis z programu Luke Nguyen w Wietnamie (odc. 7)
trudność: trudne
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska
Kraby z chili
Janella  Purcell
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
Pikantna sałatka z kalmarów
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa (odc.11)
trudność: trudne
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki, Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia grecka
Risotto
Piotr Przykaza
Przepis z programu Jak Piotr przykazał (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Grillowane owoce morza z sosem tatarskim i salsą
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 30)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.