Antony Worrall Thompson

63.kurze wątróbki w sosie musztardowym na szałwiowych grzankach


Przepis z programu Sobota w kuchni (odc.63)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne

63.kurze wątróbki w sosie musztardowym na szałwiowych grzankach
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

50g masła

12 świeżych kurzych wątróbek

przyciętych

75ml białego wina

125ml bulionu z kurczaka

1 łyżka musztardy ziarnistej

1 łyżka posiekanej świeżej pietruszki

4 kromki białego chleba

1 łyżka posiekanej świeżej szałwii

2 łyżki oliwy z oliwek

2 łyżki posiekanego świeżego szczypiorku

sól i świeżo zmielony czarny pieprz

 

 

Przygotowanie:


Rozgrzać piekarnik do 200º C. Rozgrzać patelnie, dodać połowę masła. Dodać wątróbki, przesmażyć je po obu stronach, Zdjąć z patelni, odsączyć z tłuszczu, trzymać w cieple. Na patelnię wlać białe wino i gotować, do czasu aż zostaną 2/3 wina. Dodać bulion, zagotować, zdjąć z ognia. Dodać musztardę

powrót

Podobne przepisy

Królik w śmietanie z rozmarynem - Aniela Redelbach
Przepis z programu Warsztaty smaku kuchni+: wyjadacze (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia polska
Kura w rosole
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 15)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Zupy
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Boczek z soczewicą
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Tażin z kurczakiem, oliwkami i cytrynowym confit
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia marokańska
Wolno pieczony rostbef z esencją z czerwonego wina
Adam Chrząstowski
Przepis z programu Adam po pracy 2 (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.