Antony Worrall Thompson

63.kurze wątróbki w sosie musztardowym na szałwiowych grzankach


Przepis z programu Sobota w kuchni (odc.63)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne

63.kurze wątróbki w sosie musztardowym na szałwiowych grzankach
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

50g masła

12 świeżych kurzych wątróbek

przyciętych

75ml białego wina

125ml bulionu z kurczaka

1 łyżka musztardy ziarnistej

1 łyżka posiekanej świeżej pietruszki

4 kromki białego chleba

1 łyżka posiekanej świeżej szałwii

2 łyżki oliwy z oliwek

2 łyżki posiekanego świeżego szczypiorku

sól i świeżo zmielony czarny pieprz

 

 

Przygotowanie:


Rozgrzać piekarnik do 200º C. Rozgrzać patelnie, dodać połowę masła. Dodać wątróbki, przesmażyć je po obu stronach, Zdjąć z patelni, odsączyć z tłuszczu, trzymać w cieple. Na patelnię wlać białe wino i gotować, do czasu aż zostaną 2/3 wina. Dodać bulion, zagotować, zdjąć z ognia. Dodać musztardę

powrót

Podobne przepisy

Smażone kawałki królika z zielonym groszkiem
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak rodzinnie
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia polska
Szybki stek
Roger Mooking
Przepis z programu Nuta egzotyki na co dzień (odc.24)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
Potrawka wołowa w piwie po trydencku
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Jagnięcina mechoui
Antony Worrall Thompson
Przepis z programu Antony w Maroku (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia arabska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.