Antony Worrall Thompson

60.zapiekanka z warzyw korzeniowych


Przepis z programu Sobota w kuchni (odc.60)
trudność: trudne
rodzaj dania: Zapiekanki

60.zapiekanka z warzyw korzeniowych
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

4 średnie marchewki

obrane lub dokładnie umyte

pokrojone w cienkie plasterki

55g masła

2 drobno posiekane ząbki czosnku

200g startego ementalera

1 mała brukiew

obrana i pokrojona w plastry

2 małe pasternaki

obrane lub dokładnie umyte i pokrojone w plastry

3 średnie ziemniaki

obrana i pokrojone w talarki

300 ml mleka

300 ml śmietany

1 rozkłócone jajo

3 łyżki stołowe tartej bułki

 

 

Przygotowanie:


Rozgrzać piekarnik do 1

powrót

Podobne przepisy

Pory zapiekane w sosie curry
Marta Dymek
Przepis z programu Zielona rewolucja Marty Dymek 3 (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zapiekanki, Dania wegańskie
Zapiekanka rybna pachnąca dymem z serem ricotta
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Zapiekanki
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.