Antony Worrall Thompson

57.przegrzebki z krwistą kiszką i miętowym puree z zielonego groszku


Przepis z programu Sobota w kuchni (odc.57)
trudność: trudne
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia brytyjska

57.przegrzebki z krwistą kiszką i miętowym puree z zielonego groszku
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2 łyżki oleju roślinnego oraz olej do wysmarowania patelni

1 kiszka krwista

pokrojona w centymetrowe plasterki

12 przegrzebków

sól i świeżo zmielony czarny pieprz

na puree z zielonego groszku

55 g masła

6 cebulek dymek

1 łyżeczka cukru pudru

300 ml wywaru warzywnego

2 łyżki posiekanych liści mięty

150 ml gęstej śmietany

gałązki mięty do przybrania

ocet z sherry

gotowany tak długo aż zmniejszy swoją objętość o połowę (do pokropienia)

 

 

Przygotowanie:


W głębokiej patelni na groszek rozgrzać połowę masła. Gdy zacznie się pienić, dodać dymkę i dusić do miękkości. Dodać groszek, cukier puder, wywar, pozostałe masło i wymieszać. Szczelnie przykryć i goto

powrót

Podobne przepisy

Goańskie ciastka krewetkowo-kokosowe
Przepis z programu W świecie przypraw Anjum (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Makaron pad thai
Przepis z programu Kuchenna jazda (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski, Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia tajska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.