Antony Worrall Thompson

57.przegrzebki z krwistą kiszką i miętowym puree z zielonego groszku


Przepis z programu Sobota w kuchni (odc.57)
trudność: trudne
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia brytyjska

57.przegrzebki z krwistą kiszką i miętowym puree z zielonego groszku
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2 łyżki oleju roślinnego oraz olej do wysmarowania patelni

1 kiszka krwista

pokrojona w centymetrowe plasterki

12 przegrzebków

sól i świeżo zmielony czarny pieprz

na puree z zielonego groszku

55 g masła

6 cebulek dymek

1 łyżeczka cukru pudru

300 ml wywaru warzywnego

2 łyżki posiekanych liści mięty

150 ml gęstej śmietany

gałązki mięty do przybrania

ocet z sherry

gotowany tak długo aż zmniejszy swoją objętość o połowę (do pokropienia)

 

 

Przygotowanie:


W głębokiej patelni na groszek rozgrzać połowę masła. Gdy zacznie się pienić, dodać dymkę i dusić do miękkości. Dodać groszek, cukier puder, wywar, pozostałe masło i wymieszać. Szczelnie przykryć i goto

powrót

Podobne przepisy

Sajgonki
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa Poczštki (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska
Potrawka z muli z szafranowym ryżem
Przepis z programu
trudność: brak
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Mule po belgijsku
Si King
Przepis z programu Kudłacze na motorach znowu w trasie (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia belgijska
Potrawka z kalmarów z groszkiem
Przepis z programu
trudność: brak
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.