Antony Worrall Thompson

55.strzępiel na parze z sosej sojowym i imbirem


Przepis z programu Sobota w kuchni (odc.55)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia chińska

55.strzępiel na parze z sosej sojowym i imbirem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

4 dymki pokrojone ukośnie

25 g świeżego imbiru pokrojonego w cienkie paski

2 łyżki sherry

2 łyżki jasnego sosu sojowego

2 łyżki ciemnego sosu sojowego

6 filetów ze strzępiela ze skórą

po 180 g każdy

6 kwadratowych kawałków liści bananowca do wyłożenia naczynia do gotowania na parze (ew. liście sałaty albo pergamin)

1 łyżka oleju roślinnego

250 g pok choi (lub innych chińskich warzyw liściastych) przekrojonych na ćwiartki

2 łyżeczki oleju sezamowego

 

 

Przygotowanie:


Do miseczki włożyć białe części dymk

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.