Antony Worrall Thompson

54.pieczony udziec jagnięcy z aromatycznym jogurtem


Przepis z programu Sobota w kuchni (odc.54)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia indyjska

54.pieczony udziec jagnięcy z aromatycznym jogurtem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1,5 kg udźca jagnięcego z kością

 

 

Przygotowanie:


Ponakłuwać mięso w wielu miejscach. Wymieszać składniki marynaty, pokryć nią mięso. Przykryć i wstawić do lodówki na kilka godzin. Rozgrzać piekarnik do temperatury 180 st. C. Ułożyć mięso na brytfance, przykryć folią, uważając, by folia nie dotykała

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.