Antony Worrall Thompson

51.pieczona perliczka z grzybami


Przepis z programu Sobota w kuchni (odc.51)
trudność: trudne
rodzaj dania: Dania mięsne

51.pieczona perliczka z grzybami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 mała gałązka tymianku

4 obrane i lekko rozgniecione ząbki czosnku

1 duża perliczka

ważąca około 1,5kg

4 łyżki stołowe jasnej oliwy

 

 

Przygotowanie:


Rozgrzać piekarnik do 200°C. Do wnętrza perliczki włożyć tymianek i czosnek. Doprawić mięso wewnątrz i na wierzchu. Na brytfannie rozgrzać 2 łyżki stołowe oliwy, położyć perliczkę na boku i piec 10 minut. Przewrócić perliczkę na drugą stronę, piec kolejne 10 minut. Położyć piersiami do góry, zmniejszyć temperaturę do 180°C i piec 20 minut. Wyjąć z piekarnika, przełożyć na czysty półmisek, przykryć folią aluminiową i zostawić na 15 minut.

powrót

Podobne przepisy

(odc.03) pieczony kurczak po prowansalsku
Sophie Grigson
Przepis z programu Słoneczne smaki Sophie (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Medfuna
Si King
Przepis z programu Kudłacze na motorach znowu w trasie (odc.8)
trudność: trudne
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia marokańska
Placek po góralsku z boeuf stroganowem
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 6 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Placki i placuszki
Pieczony udziec jagnięcy
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Kuskus z kurczakiem i bakaliami
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 2 (odc. 16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia hiszpańska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.