Antony Worrall Thompson

51.pieczona perliczka z grzybami


Przepis z programu Sobota w kuchni (odc.51)
trudność: trudne
rodzaj dania: Dania mięsne

51.pieczona perliczka z grzybami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 mała gałązka tymianku

4 obrane i lekko rozgniecione ząbki czosnku

1 duża perliczka

ważąca około 1,5kg

4 łyżki stołowe jasnej oliwy

 

 

Przygotowanie:


Rozgrzać piekarnik do 200°C. Do wnętrza perliczki włożyć tymianek i czosnek. Doprawić mięso wewnątrz i na wierzchu. Na brytfannie rozgrzać 2 łyżki stołowe oliwy, położyć perliczkę na boku i piec 10 minut. Przewrócić perliczkę na drugą stronę, piec kolejne 10 minut. Położyć piersiami do góry, zmniejszyć temperaturę do 180°C i piec 20 minut. Wyjąć z piekarnika, przełożyć na czysty półmisek, przykryć folią aluminiową i zostawić na 15 minut.

powrót

Podobne przepisy

Odsmażana fasola
Si King
Przepis z programu Kudłacze na motorach (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska
Indyk w ziołach
Przepis z programu Kuchenna jazda (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Piersi kurczaka w zielonej masali
Przepis z programu Floyd w Indiach Goa (odc.2)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia indyjska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.